آشنايي با روز بانكداري اسلامي

مجموعه: مناسبتها در ايران و جهان

بانكداري اسلامي,روز بانكداري اسلامي,بانكداري اسلامي چيست

آشنايي با روز بانكداري اسلامي

قانون عمليات بانكي بدون ربا كه مشتمل بر ۲۷ ماده و ۴ تبصره است در روز ۸ شهريور سال ۱۳۶۲ تصويب شد.و در ۱۰ شهريور ۱۳۶۲ به تاييد شوراي نگهبان رسيد و چنين روزي، روز بانكداري اسلامي نامگذاري شد.

بعد از پيروزي انقلاب اسلامي، نظام بانكداري دچار تحول شد و در ۱۷ خرداد سال ۱۳۵۸، شوراي انقلاب، نظام بانكداري كشور را ملي اعلام كرد.

آنچه در بانكداري اسلامي مدنظر است كارآمدي بانكداري بدون ربا در ايجاد عدالت اجتماعي است.بانكداري اسلامي بايستي اولين هدف نظام اقتصاد اسلام را كه عدالت اجتماعي است، تامين كند.

در ايران به دنبال پيروزي انقلاب اسلامي و برقراري جمهوري اسلامي، لزوم استقرار نظام اقتصاد اسلامي به عنوان يكي از ضرورت هاي اساسي كشور مطرح شد. مهمترين اقدام عملي در اين جهت مي توانست ريشه كن كردن ربا از سيستم بانكي كشور باشد تا بدينوسيله بنيان يك اقتصاد توحيدي مبتني بر قسط و عدل گذارده شود.

به همين منظور پس از انقلاب در سال ۱۳۵۸ اقداماتي در جهت اسلامي كردن نظام بانكي به عمل آمد كه اين اقدامات را مي توان در كوشش هاي اوليه براي حذف بهره و برقراري كارمزد در سيستم بانكي و تاسيس بانك اسلامي و توسعه صندوق هاي قرض الحسنه خلاصه كرد.

منبع:همشهري آنلاين