بسمه تعالي 

آخرين تاريخ بروزرساني ويژه نامه: 30 مهر 1394

تاريخ وفات: 15 رجب 62 هجري قمري      

شناسنامه حضرت زينب عليها السلام

حضرت زينب عليها السلام در پنجم جمادي الاولي سال پنجم هجرت در مدينه منوره چشم به جهان گشود. مادرش فاطمه زهرا سلام الله عليها و پدرش امام علي عليه السلام بود.

پيامبر اكرم بعد از بازگشت از سفر، به محض شنيدن خبر تولد، سراسيمه به خانه علي عليه السلام رفت، نوزاد را در بغل گرفت و بوسيد، آن گاه نام زينب (زين + اب) را كه به معناي «زينت پدر» است‏ براي اين دختر انتخاب نمود.

نيز او را ام كلثوم كبري، و صديقه صغري مي‏ناميدند. از القاب آن حضرت، محدثه، عالمه و فهيمه بود.

حضرت زينب در پنج‏ سالگي مادر خود را از دست داد و از همان دوران طفوليت ‏با مصيبت آشنا گرديد. در دوران عمر با بركت ‏خويش، مشكلات و رنج‏هاي زيادي را متحمل شد، از شهادت پدر و مادر گرفته تا شهادت برادران و فرزندان، و حوادث تلخي چون اسارت و . . . را تحمل كرد . اين سختي‏ها از او فردي صبور و بردبار ساخته بود 

زينب عليها السلام

زينب (ع)

ستاره ي مدينه

شكوه شكيبايي /مروري بر زندگي حضرت زينب(س)

فرازهايي از زندگي عقيله بني هاشم حضرت زينب عليها السلام

زينب از ديدگاه بنت الشاطي

عقيله بني هاشم و همسر و فرزندان

عبدالله از جمله خواستگاراني بود كه به خانه علي عليه السلام رفت و آمد مي كرد. و آرزو داشت با حضرت زينب عليها السلام دختر عموي خود ازدواج كند. اما شرم و حيا مي كرد كه خواسته خود راباعمويش مطرح كند. طولي نكشيد كه عبدالله قاصدي را به قصد خواستگاري به خانه علي عليه السلام فرستاد. قاصد به عرض رسانيد: علي جان! شما خوب مي دانيد كه پيامبر اسلام صلي الله عليه وآله به فرزندان جعفر علاقه فراواني داشت، حتي يك روز خطاب به آنان فرمود:

«بناتنا لبنينا و بنونا لبناتنا»؛ دختران ما،متعلق به پسران ما و پسران ما، متعلق به دختران ما مي باشند. پيشنهاد مي كنم و شايسته خواهد بود كه دختر گرامي خود، زينب عليها السلام را به ازدواج عبدالله، فرزند برادر خويش در آوري و مهريه را هم مانند مهريه مادرش، فاطمه عليها السلام قرار دهي.

حضرت علي عليه السلام هم كه غير از جهت خويشاوندي و اصالت خانوادگي، در وجود عبدالله اخلاق و فضيلت و ارزش هاي انساني و معنوي زيادي سراغ داشت، خواستگاري راپذيرفت. و حضرت زينب عليها السلام، دختر والاگهر خويش را در حالي كه سن او ده سال ازعبدالله كم تر بود، به ازدواج وي در آورد. ثمره اين ازدواج، سه پسر و يك دختر بود.

عبدالله بن جعفر طيار همسر زينب عليها السلام

محمد بن عبدالله جعفر

عَون بن عبدالله بن جعفر

حضرت زينب در واقعه كربلا

از جمله حوادث خونبار و دردناك اجتماعي ـ سياسي تاريخ اسلام، حادثه جانسوز كربلاست كه از سويي نشان دهنده نقطه اوج روح و تعالي انسان است و از سوي ديگر نمايانگر فرود روح آدمي در پَست ترين دَركات. نهضت عاشورا يك نهضت ارزشي بر عليه ضد ارزشها بود كه اگر به وقوع نمي پيوست، با طرحهايي كه بني اميه ريخته بودند، ديگر اثري از ارزشهاي اسلامي و انساني باقي نمي ماند.

در اين رويداد عظيم، همه گونه طبقات اجتماعي از آزاد و بنده، پير و جوان و كودك، و مرد و زن سهيم بوده و هر كدام نقش به سزايي ايفا كرده اند. در اين ميان، نقش برخي از زنان به خصوص حضرت زينب عليهاالسلام بسيار حسّاس و مهم بوده است. زينب عليهاالسلام از همان ابتداي ورود به كربلا حضوري فعّال و سازنده داشت، امّا آنچه كه به اين حضور، جلوه ديگري مي بخشد و آن را پُر رنگ تر مي سازد نقش ويژه آن حضرت بعد از واقعه عاشورا است كه به همراه زنان ديگر در دو مرحله رهبري كاروان اُسرا و تبليغ دين و ترويج عاشورا به تصوير كشيده شده است.

زينب عليهاالسلام ، رهبر كاروان اسيران كربلا

زينب(س) پيامبر عاشورا

رسالت در اسارت

اگر زينب نبود

زينب عليها السلام الگوي حضور

زينب كبري عليها السلام، الگوي صابران

شيوه هاي تبليغي حضرت زينب (س)

خطبه هاي حضرت زينب