فرهنگ شادخويي كه در ايرانيان وجود داشته يكي از دلايل علاقه زياد آنها به نوروز و آئين هاي نوروزي بوده است. اشتياق ايرانيان نسبت به نوروز و نو شدن طبيعت تا حدي بوده است كه حتي جشن <چهله> هم براي نوروز برگزار مي كرده اند.
 
 
در روز دهم ارديبهشت كه آبان روز از ارديبهشت خوانده مي‌شد جشن ديگري برپا مي‌داشتند به نام «جشن چهلم نوروز» يا چلمو كه با فاصله چهل روز نوروز برگزار ميشود . اين جشن امروزه نيز در مناطق مركزي ايران كم و بيش انجام مي‌شود. در شيراز برگزار كنندگان جشن در كنار حوض ماهي سعديه زنان و مردان در ساعاتي جداگانه در چشمه سعدي آبتني مي كنند و بر اين باور بودند كه در اين روز ماهي اي سر از آب بيرون مي آورد و انگشتري زرين را با خود مي آورد كه نشانه بخت و اقبال است
و در كرمان نيز با زيارت «شاه خيرالله» و پختن آش شير، اين مراسم را برگزار مي‌كنند
 
 
 

روز ملي خليج فارس

روز ملي خليج فارس,تاريخ روز خليج فارس,تاريخ روز ملي خليج فارس 

اصطلاح «خليج ع رب ي» براي نخستين بار در دوره تحت قيمومت شيخ نشين‌هاي خليج فارس توسط كارگزاران انگليس و بطور ويژه از طرف يكي از نمايندگان سياسي انگليس مقيم در خليج فارس به نام رودريك اوون در كتابي به نام حبابهاي طلايي در خليج ع رب ي در سال ۱۹۵۸ نوشت كه «من در تمام كتب و نقشه‌هاي جغرافيايي نامي غير از خليج فارس نديده بودم ولي در چند سال اقامت در سواحل خليج فارس(بحرين) متوجه شدم كه ساكنان ساحل عرب هستند بنابر اين ادب حكم مي‌كند كه اين خليج را ع رب ي بناميم».

 

اما دلايل عرب هاي آن طرف خليج فارس نيز براي اين نامگذاري در نوع جالب توجه است آن ها هيچ توجهي به پيشينه تاريخي اين منطقه ندارند و تمام تحليلشان مبتني بر اين مسئله است كه ساكنان سواحل خليج فارس عموما عرب زبان هستند. برخي از اين تحليل ها نيز بر عدم تبعيت سواحل از دولت ايران اتكا دارد.

البته بايد انصاف را هم رعايت كرد، تمام اعراب اين نام را براي خليج فارس نمي پسندند، بسياري از متفكران و روشنفكران دنياي عرب مخصوصا اعراب شمال آفريقا معتقد بر اصالت نام خليج فارس هستند.

 

در كشورهاي عربي شمال آفريقا حتي نويسندگاني هستند كه در دفاع از نام خليج فارس مطالبي منتشر كرده و همزبانان خود را كه در جهت تغيير اين نام تاريخي سرمايه گذاري مي كنند بشدت سرزنش كرده اند. اما اعراب حاشيه خليج فارس به دلايل سياسي نام خليج فارس را به يك بهانه تبديل كرده اند تا به مقابله رسانه اي و تبليغاتي با ايران بپردازند.

در سال‌هاي اخير اين روال دامنه دار تر بوده است در هر مراسمي اعم از سياسي، فرهنگي و ورزشي اعراب حاشيه خليج فارس درباره اين نام شيطينت هايي را صورت دادند. حتي در برخي مواقع در حضور چهرهاي دولتي رسمي ايراني دست به اين كار مي‌زدند. ان‌هاي فضاي اينترنت را نيز از اين اقدامات خود مصون نگذاشته اند.

به هر ترتيب اين شيطنت ها آن قدر گسترش يافت تا اين كه شوراي عالي انقلاب فرهنگي براي مقابله تبليغاتي با اقدامات اعراب تصميم گرفت يك روز ملي را به "خليج فارس" اختصاص دهد، شايد كه از اين طريق بتواند به مقابله با اقدامات  انگليسي پسند بپردازد. منبع:fararu

 
 



نويسنده: raji505
گروه كاربري: مدير فعال
نام كامل: احمد راجي