توصيه‌هاي سيد حسن خميني به ورزشكاران پا را از مسير صحيح اخلاقي و ديني خارج نكنيد

اعضاي تيم فوتسال بزرگسالان پرسپوليس و تيم نوجوانان سازمان بهزيستي كشور با يادگار امام ديدار كردند.

حجت‌الاسلام و‌المسلمين سيدحسن خميني در اين ديدار، با اشاره به قرار داشتن اعضاي اين تيم‌ها در سنين نوجواني و جواني اظهار داشت: مي‌گويند «قدر اين دوره را بدانيد»؛ معناي اين جمله اين است كه تلاش كنيد وقتي به سنين بالا رسيديد حسرت روزهاي گذشته را نخوريد.

 

البته انسان هميشه حسرت روزهاي جواني‌اش را مي‌خورد؛ همان‌طور كه من با ديدن شما ياد حال و هواي نوجواني و ورزش افتادم. اما دلتنگي با حسرت خوردن تفاوت دارد. زيرا انسان گاهي به گونه‌اي زندگي مي‌كند كه بعداً دلش مي‌سوزد كه چرا اين‌طور زندگي كردم.

 

وي افزود: طوري زندگي كنيد كه ببينيد زندگي‌تان تلف نشده است؛ اين كار به ظاهر سخت است، اما واقعيت اين است كه آسان است. البته كسي انتظار ندارد جوان مانند پيرمردها زندگي كند؛ بلكه بايد در كنار اجراي عبادت واجب، جواني هم بكند.

يادگار امام با اشاره به عبادت، درس و ورزش به عنوان سه توصيه امام به جوانان، گفت: به گونه‌اي زندگي كنيد كه در سي سالگي و چهل سالگي به آنجايي برسيد كه مي‌خواهيد.

 

بعضي اوقات انسان به مقطعي از عمرش كه مي‌رسد مجبور ‌مي‌شود همه چيز را دوباره شروع مي‌كند

در جايي از قرآن مي‌فرمايد «يا حسرة علي‌العباد»؛ يعني گاهي اوقات انسان‌ها مي‌گويند كاش اين دوره زندگي بود. قرآن در جاي ديگر مي‌گويد كه گاهي هرچه انسان بافته است، مانند گرد و غبار پخش شده در هوا مي‌شود.

 

اما بدتر از آن، جايي است كه انسان مي‌گويد كاش زندگي مانند آن گرد و غبارها بود اما خراب نشده بود. يعني در يك صورت انسان در عمر خود كاري نكرده است و روي زمين چيزي نكاشته است، اما حالت ديگري هست كه انسان زمين را خراب كرده است و دوره‌اي طولاني طول مي‌كشد تا آن را به حالت اول برگرداند.

سيد‌حسن خميني با تو‌صيه به حضار براي دانستن قدر دوره نوجواني و جواني خطاب به آنان گفت: امشب برويد يك كاغذ برداريد و روي يك كاغذ بنويسيد كه من بايد قدر اين دوره را بدانم و آن را بالاي تخت خواب يا ديوار اتاق نصب كنيد.

اين دوره به سرعت مي‌گذرد و با دوره‌اي ديگر مواجه مي‌شويد. راه اصلي دانستن قدر اين دوره، تأمل كردن در هر كار است؛ ببينيد آيا اين كار به نفع شماست يا به ضررتان؟! آيا بعدها از اين كار خجالت مي‌كشيد يا خير؟! براي خودتان زندگي كنيد؛ نه براي ديگران، اما براي خودتان صحيح زندگي كنيد.

 

وي با يادآوري توصيه‌هاي هميشگي به ورزشكاران، تصريح كرد: اين‌قدر ورزشكاران بزرگي را در نقطه اوج‌شان ديده‌ايم كه پا كج گذاشته‌اند و ساقط شده‌اند و امروز كسي يادشان نيست.

اگر ورزشكاراني توانسته‌اند خوب زندگي كنند، آن دوره خوب سرمايه معنوي جواني و ميان‌سالي و پيري شان شده است و امروز با ذكر خير از آن‌ها ياد مي‌شود. يكي از اشكالات عمر ورزشي هم اين است كه نقطه اوج آن همان اول كار است، در حالي كه بقيه كارها در آخر، به اوج مرسد و فرد پخته و مجرب مي‌شود و افراد بعدا سقوط مي‌كنند كه طبيعت كار همين است.

اگر قرار بود ورزشكاران 50-40 ساله بهتر از شما بازي كنند شما هم وقتي به سن آن‌ها مي‌رسيديد بهتر بازي مي‌كرديد. در حالي كه نقطه اوج همين سنين است.

 

يادگار امام گفت: نصحيت اصلي امام كه بارها از ايشان شنيدم و آن‌قدر دفعات آن زياد بود كه نمي‌توانم بگويم چند بار به من گفتند، مرتبا مي‌گفتند «ببين با چه كسي رفيق مي‌شوي و با چه كسي دوست مي‌شوي».

دوست بزرگترين هدايت‌كننده يا خداي نكرده از راه برنده انسان است. هركدام از شما ممكن است صاحب اسم و رسم شويد و انشاء‌الله همه شما اين‌گونه شويد.

 

اما عده‌اي هستند كه راهزن هستند، از همين سن نزديك شما قرار مي‌گيرند؛ دوستان بدي هستند كه امروز و آينده شما را خراب مي‌كنند. نمي‌خواهم اسم ببرم اما الا ماشاء‌الله بازيكناني در تيم ملي بودند كه با يك لغزش از بين رفتند

يك علت اصلي اين مسائل هم دوست است. بايد ببينيد با چه كسي رفاقت مي‌كنيد و حتما رفيق خودتان را كسي انتخاب كنيد كه از شما بالاتر باشد. نمي‌گويم دائم نماز بخوانيد و روزه بگيريد، اصلا سن شما سن نماز و روزه دائم نيست.

 

واجبات را انجام دهيد اما پا را از مسير صحيح اخلاقي و ديني خارج نكنيد و اگر شما خواستيد تخلفي كنيد دوست شما آن را گوشزد كند. وي ادامه داد: اين دوره زندگي را دوره خوبي بدانيد.