بسمه تعالي 

به مناسبت شهادت مظلومانه آيت الله دكتر بهشتي و 72 تن از ياران امام خميني (ره)؛ هفتاد و دو مهاجر عاشق

به منظور ارج نهادن به مقام والاي قضا و قضاوت و تكريم از مقام شامخ شهيد مظلوم آيت الله دكتر بهشتي (اولين مسوول دستگاه قضايي جمهوري اسلامي ايران)، بنا به پيشنهاد قوه قضاييه مبني بر نامگذاري هفته اول تير ماه به عنوان هفته قوه قضاييه اين پيشنهاد در تاريخ 27 تير 1373 در شوراي فرهنگ عمومي مطرح شد و به تصويب رسيد

به منظور ارج نهادن به مقام والاي قضا و قضاوت و تكريم از مقام شامخ شهيد مظلوم آيت الله دكتر بهشتي (اولين مسوول دستگاه قضايي جمهوري اسلامي ايران)، بنا به پيشنهاد قوه قضاييه مبني بر نامگذاري هفته اول تير ماه به عنوان هفته قوه قضاييه اين پيشنهاد در تاريخ 27 تير 1373 در شوراي فرهنگ عمومي مطرح شد و به تصويب رسيد.
در هفتم تيرماه سال 1360، دفتر مركزي حزب جمهوري اسلامي، در حالي كه جمعي از بلند پايه‏ترين و دلسوزترين مسؤولان نظام، همچون آيت‏اللّه‏ بهشتي رئيس ديوان عالي كشور، چهار وزير، دوازده معاون وزير و حدود سي نماينده مجلس در آن جلسه حضور داشتند، با بغض منافقان منفجر شد و 72 يار وفادار انقلاب و امام، با ذكر خدا بر لب و بدن‏هاي پاره پاره، به ديدار حق شتافتند. در پي اين حادثه، مردم انقلابي ايران، در سراسر كشور مجالس عزاداري باشكوهي برگزار كردند و با اين كار، نفرت عميق خود را از دشمنان انقلاب و به ويژه منافقان نشان دادند. 
شهيد مظلوم بهشتي از پيشتازان نهضت اسلامي بود و با درك و بينش عميقي كه از اسلام و مسائل روز داشت همواره در سنگرهاي فرهنگي، علمي و مبارزاتي نقش مهمي ايفا نمود. ايشان از معماران نظام اسلامي بودند كه نقش مهمي در تهيه قانون اساسي نظام جمهوري اسلامي داشتند. همچنين بينش عميق و كار براي ايشان باعث شد كه جهت نظم بخشيدن به فعاليتهاي جريان روحانيت و جريانهاي اصيل اسلامي «حزب جمهوري اسلامي» را تأسيس كنند. ايشان همچنين رياست ديوان عالي كشور را بر عهده داشت و همواره از سوي ضد انقلاب و جريانهاي ناپاك مورد تهمت و افترا قرار مي گرفت اما در راه اهداف اسلامي حضرت امام و نظام جمهوري اسلامي ايران هيچگاه از پاي ننشست. چنانكه حضرت امام در پيام خود به مناسبت شهادت ايشان فرمود: شهيد بهشتي مظلوم زيست و مظلوم بود و خار چشم دشمنان اسلام بود.
حضرت امام خميني (ره) درباره اين حادثه جان‏سوز فرمودند: «ملت ايران در اين فاجعه بزرگ، 72 تن بي‏گناه، به عدد شهداي كربلا از دست داد».
پيام امام خميني در مورد هفت تير 
امام خميني (ره) در بخشي از پيام خود درباره هفت تير، درمورد خيانت‏هاي منافقين فرمودند: «مي‏خواهيد با شهادت رساندن عزيزان ما، اين ملت فداكار را از صحنه بيرون كنيد. شما تا توانستيد به فرزندان اسلام، چون شهيد بهشتي و شهداي عزيز مجلس و كابينه با حربه ناسزا و تهمت‏هاي ناجوان‏مردانه حمله كرديد كه آن‏ها را از ملت جدا كنيد و اكنون كه آن حربه از كار افتاده و كوس رسوايي همه‏تان بر سرِ بازارها زده شد، در سوراخ‏ها خزيده و دست به جناياتي ابلهانه زده‏ايد كه به خيال خام خود، ملت شهيد پرور و فداكار را با اين اعمال وحشيانه بترسانيد و نمي‏دانيد كه در واژه شهادت، واژه وحشت نيست». 
سخنان مقام معظم رهبري در مورد هفت تير 
مقام معظم رهبري در مورد حادثه هفتم تير سال 1360 مي‏فرمايد: «يك جمله درباره حادثه هفتم تير عرض كنيم و آن اين است كه شايد از همه ابعاد متعددي كه اين حادثه داشت، اين بُعد جالب‏تر باشد كه اين حادثه، نشان داد كه ضربه‏هاي سهمگيني از اين قبيل هم حتّي نمي‏تواند به استحكام بناي جمهوري اسلامي كه به ايمان و حضور مردم تكيه كرده است، خللي وارد كند. اين حادثه، حادثه كوچكي نبود. چنين حادثه‏اي در هر نقطه دنيا كافي است براي فرو ريختن يك نظام. اين همه اشخاص مؤثر، مهم، خوش فكر و مبارز به دست جنايت‏كار تروريست‏ها در يك لحظه از بين بروند و نظام آن را تحمل كند و از آن، وسيله‏اي براي استحكام هر چه بيش‏تر خود به وجود بياورد. اين چيز شگفت‏آوري بود. اين بركت حضور و ايمان مردم، به بركت استحكام ساخت دروني نظام اسلامي بود و به فضل پروردگار، هميشه همين‏طور خواهد بود».
درود و رحمت بيكران الهي به روح ملكوتي شهيد آيت الله بهشتي و ياران به حق پيوسته او كه با نثار جان خود پايه هاي نظام جمهوري اسلامي را مستحكم تر ساختند و با مظلوميت خويش از چهره نفاق منافقين پرده برداشتند و سند رسوايي آنان را با خون خود نگاشتند.
منابع: