بسمه تعالي 

موضوع : روز جهاني جهانگردي 

مجتمع آموزشي نيكوكاري توانيابان موسي بن جعفر عليه السلام شهرستان پيشوا روز جهاني جهانگردي را گرامي مي دارد

 

روز جهاني جهانگردي گرامي باد

 

روز ۲۷ سپتامبر برابر با پنجم مهر ماه، سازمان جهاني جهانگردي سازمان ملل ، روز جهاني جهانگردي را جشن مي گيرد.
هدف انتخاب يك چنين روزي، بالا بردن آگاهي مردم و هوشيار نمودن تمام مردم جهان درباره اهميت نقش جهانگردي در جامعه جهاني بوده است. علاوه بر آن تلاش بر اين است تا از اين طريق چگونگي تاثير پذيري ارزش هاي اجتماعي، فرهنگي، سياسي و اقتصادي سراسر جهان را از جهانگردي، منعكس نمايد.
امروزه گردشگري يكي از پررونقترين فعاليتهاي اقتصادي جهان است. اين صنعت اكنون در بسياري از كشورها با رشد سريعتر نسبت به ساير بخشهاي اقتصادي و با ايجاد فرصتهاي شغلي جديد، يك صنعت پيشرو تلقي ميشود. امروزه گردشگري به قدري در توسعه اقتصادي و اجتماعي كشورها اهميت دارد كه اقتصاددانان آن را <صادرات  نامريي> نام نهاده اند .

 

در تقسيمبندي مهمترين منابع درآمدزايي در جهان، صنعت اكتشاف نفت و بهرهبرداري از آن بهعنوان پردرآمدترين فعاليت صنعتي مطرح ميشود و پس از آن صنعت خودروسازي و در رتبه سوم گردشگري و جذب گردشگر قرار دارد.

 

انواع جهانگردي با توجه به انگيزه :
-همايش ها
- قتصادي و بازرگاني
-ورزشي
-مذهبي
-درماني و بهداشتي
-تفريح , استراحت و ديدار بستگان
تاريخچه جهان گردي در ايران

 

مسأله جهان گردي در ايران، با نگرش جديد از سال ۱۳۱۷ مورد توجه قرار گرفت و براي اولين بار در وزارت كشور، اداره اي تحت عنوان «امور جهان گردي» سازمان يافت و در زمينه اين صنعت فعاليت ها آغاز گرديد. در سال ۱۳۲۰، اين اداره به «شوراي عالي جهان گردي» تغيير نام داد. در سال ۱۳۴۲، «سازمان جلب سيّاحان» تصويب و كار خود را شروع كرد. در سال ۱۳۵۳، سازمان مذكور با سازمان اطلاعات وقت ادغامْ و وزارتي تحت عنوان «وزارت اطلاعات و جهان گردي» تأسيس گرديد و اكنون «سازمان ايران گردي و جهان گردي» زير نظر وزارت فرهنگ و ارشاد، متولّي اين امر است.

 

سهم معلولين ايران در ارتباط با صنعت جهانگردي چه مقدار است ؟

 

آيا براستي براي  معلولين تمهيداتي در نظر گرفته شده است ؟ آيا در زمينه اشتغال زايي در اين صنعت مسئولين براي جايگاه معلولين برنامه ريزي نموده اند ؟ آيا تاكنون مسئولين ذيربط در خصوص راه اندازي تور هاي مخصوص معلولان و جانبازان اقدامات بايسته اي انجام داده اند ؟
به چنين سوال هايي هنوز جواب قانع كننده و سازنده اي داده  نشده است  و معلولين چشم انتظار بر طرف نمودن آنها از سوي مسئولين ميبا شند .
مشكلات تردد بين شهري ,فراهم نبودن امكانات توانبخشي در وسايل نقليه برون شهري , فقدان سرويس هاي بهداشتي مخصوص معلولين , كمبود تجهيزات در واحدهاي خدمات ويژه نداشتن صندلي چرخدار سالم ومناسب وكافي , عدم امكانات براي تردد معلولين در ايستگاه هاي مسافر بري , مانند آسانسور ,ايجاد سطح شيب دار (رمپ ) مناسب, مشكل ابتياع و صودور بيلط نيم بها براي معلولين در كليه مراكز فروش و……..
براي گذر از اين معضل استفاده از تفكرات خود معلولين و تامين نيروي انساني لازم از از جوامع معلولين براي امور معلولين  موثرترين راه كار ميباشد . تشويق در زمينه ايجاد تاسيس و حمايت منطقي و موثر از موسسات و آژانسهاي گردشگري كه با مديريت هاي معلولين اداره ميگردد از راه كارهاي خوب ديگري است كه مسئولين ميتوانند به آ ن توجه بنمايند . اثرات مثبت گردشگري بر جوامع محلي بطور طبيعي به وقوع نخواهد پيوست بلكه براي تحقق آن بايد راهنمايي و اداره شود . چنانچه گردشگري به نحوه موثري مديريت نشود ,ممكن است آثار سو آن خسارات بيشتري در بر داشته باشد .