رئيس سازمان بهزيستي در همايش روز ملي خانواده از تأسيس شبكه‌ي خانواده در فضاي مجازي در آينده‌ي نزديك خبر داد و گفت: اين شبكه، فضاي گفتگو و تعامل فكري همه‌ي جامعه در باب خانواده را ايجاد كرده و زمينه‌ي تقويت خانواده‌ي اسلامي را فراهم مي‌سازد.

دكتر هاشمي افزود: بهزيستي به عنوان يك سازمان تخصصي، 120 فعاليت متنوع و رنگارنگ را كه بسياري از آنها در سطح كشور و خاورميانه منحصر به فرد هستند براي جامعه‌ي هدف انجام مي‌دهد و پشتوانه‌ي اخلاقي و معنوي همه‌ي اين خدمات، دين مبين اسلام است.

وي با بيان اينكه در قانون برنامه پنجم و سند چشم‌انداز كه دغدغه‌هاي رهبر معظم انقلاب براي آينده‌ي نظام اسلامي محسوب مي‌شود، تقويت و توسعه نهاد خانواده، يك اصل شناخته شده است گفت: متولي تقويت نهاد خانواده كه ركن جامعه به حساب مي‌آيد همه‌ي دستگاه‌ها هستند و اين امر براي همه‌ي نهادهاي اجرايي، يك تكليف است زيرا امر تقويت بنيان خانواده فقط از طريق تعامل و همكاري همه‌ي دستگاه‌ها امكان‌پذير است.

رئيس سازمان بهزيستي  با اشاره به اهميت كار زنان سرپرست خانوار در تكفل امور خانواده گفت: زنان سرپرست خانواري كه موفق مي‌شوند با فعاليت مقتدرانه و با تكيه بر ايمان ديني، فرزندان‌شان را تا بالاترين سطوح علمي و تحصيلي برسانند قهرمان اخلاق و معنويت جامعه هستند و بايد مورد تكريم همه‌ي مردم و مسؤولان قرار گيرند.

هاشمي با ابراز تأسف از اينكه محافل علمي از خانواده و روابط سنتي و ديني حاكم بر اين نهاد فاصله گرفته‌اند گفت: اين فاصله‌گرفتن از آيين‌ها و سنت‌هاي خانوادگي، آسيب‌زاست و بايد خطر آن را جدي تلقي كرد. و اگر در چرخه‌ي خدمات اجتماعي و بويژه نهاد خانواده كه ركن جامعه به حساب مي‌آيد خللي ايجاد شود، سرمايه‌ي انساني كشور دچار فساد مي‌شود. پس همه‌ي افراد جامعه در قبال حفظ كانون گرم خانواده، مسئوليت دارند.

وي گفت: معيشت خانواده مي‌تواند با حداقل‌ها اداره شود اما اخلاق و معنويت و فضاي محبت و الفت را نمي‌توان كاهش داد زيرا كاهش هر يك از اين معيارها و فاكتورها، آسيب‌هاي جدي به خانواده و جامعه وارد مي‌سازد.

اعطاي هديه يك ميليون توماني به زنان توانمند شده
دكتر هاشمي در حاشيه‌ي اين همايش از تحت پوشش بيمه اجتماعي قرار گرفتن 55 هزار زن سرپرست خانوار در سال جاري خبر داد و گفت: رويكرد ما در حوزه‌ي زنان، توانمندسازي است و امسال هم در بهزيستي سال توانمندسازي مخصوصا در حوزه‌ي زنان و كودكان تعريف شده است.

وي توانمندسازي اقتصادي خانواده‌هاي تحت پوشش را مشمول طرح مشاغل خانگي و توسعه‌ي تعاوني‌هاي فراگير عنوان كرد و گفت: همچنين در زمينه‌ي تسهيلات قرض‌الحسنه‌ي مشاغل خانگي كه به صورت خاص به زنان سرپرست خانوار و معلولان سرپرست خانواده، رايزني‌هايي با دستگاه‌هاي ذيربط در حال انجام است و نتايج اين گفتگوها به زودي به جامعه‌ي هدف اعلام مي‌شود.

رئيس سازمان بهزيستي از اعطاي هديه‌ي يك ميليون توماني به زناني كه در جهت توانمندسازي خود و خانواده با بهزيستي همكاري لازم را داشته باشند خبر داد و گفت: تلاش مي‌شود مبلغ اين هديه افزايش پيدا كند تا كمكي براي توسعه‌ي برنامه‌ي توانمندسازي خانواده باشد.


وي با ابراز اينكه از اين پس در بهزيستي چيزي تحت عنوان افراد پشت نوبت نداريم گفت: تمام زنان سرپرست خانوار جامعه و ساير متقاضيان از ساير گروه‌هاي جامعه‌ي هدف مي‌توانند در بهزيستي تشكيل پرونده بدهند اما خدمات مستمر به آنها بر اساس اعتبارات سازمان بهزيستي، اولويت بندي مي‌شود.

هاشمي گفت: در كل كشور حدود 8 ميليون نفر تحت پوشش بهزيستي قرار دارند كه 3ميليون و 200 هزارنفر آنها از خدمات مستمر و بقيه از خدمات موردي بهره‌مند هستند.همچنين به جز اين خدمات موردي ،به افرادي كه نيازهاي فوري و ضروري دارند ،خدمات  ارائه مي‌شود.

بهزيستي خراسان رضوي در بخش مشاركت‌هاي مردمي؛ جزو سه استان برتر كشور است
دكتر هاشمي در خصوص افزايش اعتبارات بهزيستي خراسان رضوي خاطر نشان كرد: موضوع بودجه‌ي بهزيستي استان در حال بررسي است و اگر در اين بررسي‌ها به اين نتيجه برسيم كه اعتبارات، با نيازها و جامعه‌ي هدف آن همخواني ندارد، اين بودجه قطعا افزايش خواهد يافت.

رئيس سازمان بهزيستي استان خراسان رضوي را با توجه به ميزان مددجويان و وسعت خدمات صورت گرفته براي آنان، يك استان خاص توصيف كرد و گفت: مديريت بهزيستي استان از مديران خوب و موفق كشور است و عملكرد ايشان در زمينه‌ي زنان، كودكان و خانواده خوب و رضايت‌بخش است.همچنين بهزيستي خراسان رضوي در بخش مشاركت‌هاي مردمي؛ جزو سه استان برتر كشور است.

خانواده؛سلول توسعه اجتماعي
در اين همايش، مدير كل بهزيستي خراسان رضوي كه برگزار كننده‌ي همايش و ميزبان صدها نفر از زنان سرپرست خانوار از سراسر كشور بود گفت: الگوي خانواده‌ي اسلامي در اهل بيت پيامبر اكرم(ص) متجلي و متبلور است و هدف اسلام از تشكيل خانواده، رسيدن به آرامش با محوريت محبت و مودت بين اعضاي خانواده است و اين امر حتي بر توالد و ادامه نسل نيز برتري دارد.

دكتر تهمينه شكيب از خانواده به عنوان سلول توسعه‌ي اجتماعي نام برد و گفت: اگر نهاد خانواده آسيب ببيند مثل اين است كه سلول‌هاي پيكر اجتماع دچار آسيب و فساد شده‌اند و تمام پيكر جامعه دچار مشكل مي‌شود.

وي با بيان اينكه يكي از اهداف مهم بهزيستي، تحكيم بنيان خانواده است گفت: نتيجه‌‌ي برنامه‌هاي بهزيستي اين است كه زنان سرپرست خانوار زيادي هستند كه با اتكال به ايمان ديني و با كمك‌هاي بهزيستي، توانسته‌اند خود و فرزندان‌شان را به بهترين شكل ممكن اداره كنند و افراد سالم، فعال و مفيدي را تحويل جامعه بدهند.

اجراي طرح" رضاي جانان" براي زنان سرپرست خانوار
شكيب از طرح رضاي جانان به عنوان يكي از برنامه‌هاي كشوري بهزيستي خراسان رضوي نام برد و گفت: در اين طرح كه براي سومين سال به اجرا درمي‌آيد، زنان سرپرست خانوار از سراسر كشور به زيارت حضرت رضا مشرف مي‌شوند و خواندن و شنيدن خاطرات اين شيرزنان، نشان از شوق معنوي آنان براي زيارت مضجع شريف رضوي دارد.

مدير كل بهزيستي استان خراسان رضوي خاطر نشان كرد: امسال با دو رويكرد نقش زيارت در كاهش آسيب و در سلامت روان خانواده‌ها، در جشنواره‌ي امام رضا(ع) شركت مي‌كنيم و براي ترويج فرهنگ ديني در خانواده‌ها نيز اقدامات و برنامه‌هايي را در بخش شوراي فرهنگي سازمان به اجرا گذاشته‌ايم كه نتايج آن قابل لمس است.

يك كارشناس روان‌شناسي خانواده نيز در اين مراسم با تأكيد بر تركيب روش‌هاي سنتي و مدرن در سنت ازدواج گفت: بايد آشنايي اوليه، با كمك خانواده‌ها به آشنايي عميق‌تر تبديل شود و طرفين با رفت و آمدهاي مكرر، خصوصيات يكديگر را بخوبي بشناسند و تحقيق كافي از محيط زندگي آنها به عمل آيد تا شايستگي آنها براي ازدواج مسلم شود.

دكتر صالحي افزود: دوران عقد بين 6 تا 8 ماه مناسب است و دوره‌هاي طولاني‌تر يا كمتر از اين توصيه نمي‌شود.

عضو هيأت علمي دانشگاه فردوسي مشهد تصريح كرد: نه مراسم ازدواج، نه ميزان مهريه و نه وسايل مدرن زندگي، هيچ‌كدام ضامن خوشبختي نيستند بلكه اين تعهد، وفاداري، صداقت، محبت به يكديگر و تحمل تفاوت‌هايي كه آسيب‌زا نيستند مي‌تواند زندگي را به سوي يك محيط سالم و پايدار هدايت كند.

در پايان اين همايش، 20نفر از زنان نمونه سرپرست خانوار و مددكاران حاضر در همايش مورد تجليل قرار گرفتند.

در آغاز اين همايش، رضا انصاريان از مداحان اهل بيت واز خادمين حضرت رضا(ع)، فضاي همايش را به عطر معنويت دعا و صلوات خاصه امام رضا(ع) آكنده كرد و ديدگان مهمانان و زائران حضرت رضا(ع) را به اشك شوق منور ساخت.

منبع: روابط عمومي بهزيستي خراسان رضوي