امام جمعه مشهد و عضو شوراي خبرگان رهبري در همايش تجليل از خانواده هاي تحت پوشش سازمان در مشهد گفت: وقتي فرزندان در سايه‌ي عفت و پاكدامني مادر رشد و نمو كنند در عين فقر و نارسايي اقتصادي، عظمت و حرمت مادر و نور معنويت مادر، در آينده‌ي فرزند مي‌درخشد. اين بهترين عامل تربيتي و اخلاقي است و ازش‌هاي معنوي مادر را متجلي مي‌سازد.

آيت الله علم الهدي با اشاره به روايات و احاديث درباره‌ي سوره‌ي هل اتي و سيره‌ي خاندان علي‌(ع) گفت: بسنده كردن خاندان علي‌(ع) به يك نان جو براي افطار روزه كه آن هم در بسياري روزها به سائلان داده مي‌شد، از سر ناداري و فقر نبود چرا كه اگر انسان از سر اضطرار و فقر،  نان جو بخورد، اين باعث امتياز وي نيست.

وي گفت: با توجه به روايات و احاديت مختلف مي‌توانيم بگوييم در آن روزگار، كمتر خانواده‌اي در محيط آن روز اسلام بود كه تمكن و ثروتي به اندازه‌ي خاندان علي(ع) داشته باشد چون علاوه بر عوايد باغستان‌هايي كه به صورت مرتب برايشان مي‌آمد و اضافه بر غنايم بسيار زيادي كه به خاطر رشادت‌هاي حضرت در جنگ‌ها نصيبش مي‌شد و غالبا آلات و ادوات زرين صاحب‌منصبان مقتول در جنگ بود، عوايد فدك كه حضرت فاطمه(س) اجاره داده بودند نيز به زندگي آنها وارد مي‌شد. اجاره‌ي فدك در آن روزگار مبلغ 80 هزار مثقال طلا بود! شما كدام ملك خانوادگي را سراغ داريد كه در دنياي امروز معادل 80 هزار مثقال طلا اجاره‌بها داشته باشد؟

عضو مجلس خبرگان رهبري تأكيد كرد: با وجود اين همه ثروت و مكنت، بخشش و كمك به انسان‌ها به اندازه‌اي بود كه به محض اينكه طلاهاي اجاره‌بهاي فدك را با شتر به منزل علي(ع) مي‌آوردند وي تمام سكه‌هاي طلا را بين نيازمندان تقسيم مي‌كرد و در آخر دامنش را مي‌تكاند به نشانه‌‌ي اينكه هيچ مالي براي تقسيم و دادن به ديگران باقي نمانده است و در اين شرايط است كه حضرت زهرا(س) در سه شب متوالي براي افطار خود و خانواده‌اش پنج نان جو با دست خودش مي‌پزد و به محض رسيدن زمان افطار، سائلي از راه مي‌رسد و تمام اعضاي خانواده، نان سهمه‌ي خود را به وي مي‌دهند كه با خانواده‌اش از نياز و گرسنگي به آنجا پناه آورده است.

آيت الله علم الهدي صبر و استقامت علي(ع) و فاطمه(س) در برابر گرسنگي حسنين(ع) كه در آن زمان5 - 4ساله بودند را الگويي براي ميزان استواري در دينداري و ايمان برشمرد و خطاب به زنان سرپرست خانوار گفت: شما دنباله‌رو خانواده‌اي هستيد كه سه روز گرسنگي فرزند را تحمل كردند و در مقابل آزمايش الهي، تاب آوردند.

وي افزود: سرپرست خانواده بايد با همه‌ي كمبودها دست و پنجه نرم كند و در فضاي پاك و ارزشي و معنوي خانواده، فرزندان را تربيت نمايد و به جامعه تقديم كند. طعم ناگوار فقر در زندگي سپري مي‌شود اما پرورش انسا‌ن‌هاي پاك و ايمان، براي پدر و مادر و جامعه باقي مي‌ماند.

امام جمعه مشهد گفت: فرزنداني كه در محيط فقر و مسكنت با معنويت و پاكي رشد مي‌كنند انسان‌هايي قوي و مقاوم و مفيد بار مي‌آيند اما فرزنداني كه با رفاه دور از معنويت بزرگ شوند افرادي خواهند شد كه بعد از خدا، مادر و پدر را فراموش مي‌كنند و باعث سرافكندگي آنان مي‌شوند.

منبع: روابط عمومي بهزيستي خراسان رضوي