مدير مركز پيشگيري سازمان بهزيستي با بيان اينكه دسترسي به شبكه مشاوره ژنتيك و پيشگيري از معلوليت در كشور خوب نيست، گفت: لازم است مشاوره و آزمايش‌هاي ژنتيك تحت پوشش بيمه قرار بگيرند و در مواردي به صورت قانون درآيد تا از اين طريق سطح دسترسي افزايش يابد.

"نفريه" با بيان اينكه سال گذشته، 73 هزار و 465 زوج از 165 مركز توسعه پيشگيري در كشور خدمات مشاوره و آزمايش ژنتيك دريافت كرده‌اند، اظهار كرد: تمام افرادي كه تحت مشاوره ژنتيك قرار مي‌گيرند نياز به آزمايش ژنتيك پيدا نمي‌كنند و تنها 10 درصد از اين افراد به انجام آزمايش ژنتيك ارجاع داده مي‌شوند.

وي در ادامه با بيان اينكه در حال حاضر سطح دسترسي به شبكه مشاوره ژنتيك در كشور مطلوب نيست، عنوان كرد: براي پزشكان ايجاد مراكز مشاوره ژنتيك به صرفه نيست، زيرا هنوز مشاوره و آزمايش‌هاي ژنتيك تحت پوشش بيمه قرار ندارند و تبديل به قانون هم نشده است.

"نفريه" در ادامه با اشاره به ايجاد 40 مركز در دوسال گذشته، گفت: تا سه برابر ظرفيت فعلي، پزشكان براي ايجاد مراكز دوره ديده‌اند.

وي خاطرنشان كرد: لازم است مشاوره و آزمايش ژنتيك براي خانواده‌هاي پرخطر مانند مادراني كه در سن بالا باردار مي‌شوند، خانواده‌هايي كه فرزند معلول دارند و ازدواج‌هاي فاميلي به صورت قانون درآيد و اجباري شود.

وي در پايان با بيان اينكه هزينه آزمايش تخصصي ژنتيك به طور متوسط 250 تا 300 هزار تومان است، اظهار كرد: به خانواده‌هاي بي‌بضاعت براي مشاوره و آزمايش ژنتيك تا سقف 150هزار تومان يارانه پرداخت مي‌شود و در صورت مشاهده موارد نادر تا بيش از يك ميليون تومان هم يارانه پرداخت شده است.

منبع: خبرگزاري ايسنا