مديركل دفتر امور آسيب ديدگان اجتماعي سازمان بهزيستي، گفت: طرح توسعه اورژانس اجتماعي كشور تدوين شده و مراحل نهايي آن به پايان رسيده است.

"حبيب‌ا... مسعودي‌فريد" در حاشيه سفر خود به گيلان در شهرستان بندر انزلي بر تقويت سازمان‌هاي مردم نهاد در بحث آسيب‌هاي اجتماعي تأكيد و اظهار كرد: منابع مالي بيشتري بايد در اختيار سازمان‌هاي ذي‌ربط قرار گيرد تا بتوانند فعاليت‌هاي خود را انجام دهند.

وي از تدوين پروژه توسعه اورژانس اجتماعي و نهايي شدن مراحل آن خبر داد و افزود: اميدواريم بتوانيم تصويب‌نامه اين پروژه را از هيأت وزيران بگيريم و توسعه اورژانس اجتماعي خط 123، مركز مداخله و بقيه بخش‌ها را انجام دهيم.

90 درصد فرار از منزل به دليل مشكلات خانوادگي است
مديركل امور آسيب ديدگان اجتماعي سازمان بهزيستي دليل بيش از 90 درصد فرار از خانه را مشكلات خانوادگي عنوان كرد و گفت: مشكلات خانوادگي تنها منحصر به پدر و مادر نمي‌شود و گاهي كودك نيز مشكل دارد و ياد نگرفته است با محيط تنش‌زا چگونه كنار بيايد.

"مسعودي فريد" با اشاره به اينكه در بسياري از مواقع به دليل مشكلات كم اهميت فرار از منزل صورت مي‌گيرد، تصريح كرد: دو دليل براي فرار از منزل وجود دارد كه در آسيب‌هاي اجتماعي «فرار از» و «فرار به» ناميده مي‌شود.

وي، شرايط پر تنشي كه موجب فرار فرزندان از منزل مي‌شود را بي‌توجهي پدر و مادر نسبت به آنها دانست و خاطرنشان كرد: فرزندان محبت را در جاي ديگر جستجو كرده و به دليل شرايط نامساعدي كه در خانواده وجود دارد، از خانواده فرار مي‌كنند.

وي با بيان اينكه فرزندان به عاقبت فرار از منزل فكر نمي‌كنند و فريب ظواهر را مي‌خورند، اظهار كرد: در حال حاضر 30 خانه سلامت در بحث فرار از منزل در كشور داير است.

وي تعداد پذيرش شدگان خانه‌هاي سلامت در سال گذشته را يك‌هزار نفر اعلام كرد و يادآور شد: رويكرد سازمان بهزيستي خانواده‌محور است و خانواده‌ها بايد اين پذيرش را داشته باشند و فرزندان را ببخشند.

"مسعودي‌فريد" با تأكيد بر اينكه «نه» گفتن نياز به مهارت دارد، اظهار كرد: پيگيري‌هاي بعدي براي بچه‌هاي فرار رويكرد بهزيستي است و بايد تلاش كنيم با آموزش به خانواده‌ها ورودي به اورژانس آسيب‌هاي اجتماعي كاهش يابد.

وي به برنامه‌هاي اين سازمان در آموزش مهارت‌هاي اجتماعي اشاره كرد و افزود: تفكر نقاد و فعال در اين زمينه بسيار مهم و تأثيرگذار است.

اختصاص 12 ميليارد تومان به دفتر آسيب‌هاي اجتماعي بهزيستي
وي آموزش پيش از ازدواج را از جمله برنامه‌هايي برشمرد كه چند سال است در سازمان بهزيستي انجام مي‌شود و تصريح كرد: امسال 12 ميليارد تومان اعتبار دفتر آسيب‌هاي اجتماعي است.

"مسعودي‌فريد" با بيان اينكه اين اعتبار حجم بسياري از آسيب‌هاي اجتماعي مانند خشونت، كودك آزاري، همسرآزاري، زنان ويژه و دختران فراري را در بر مي‌گيرد، گفت: اگر به توسعه متوازن معتقديم بايد به آن التزام عملي داشته باشيم و براي اين امر پشتوانه قانوني ايجاد كنيم.

لايحه آسيب‌هاي اجتماعي كودكان در مجلس بررسي مي‌شود
وي در ادامه، به لايحه آسيب‌هاي اجتماعي كودكان كه توسط قوه قضائيه پيشنهاد شده و هيأت دولت آن را تأييد كرده است، اشاره كرد و گفت: اين لايحه برخورد با موضوع‌هايي كه موجب آسيب و سوء استفاده از كودك مانند بكارگيري كودكان و ضرب‌وشتم آنها مي‌شود را در بر مي‌گيرد ضمن اينكه قسمتي از آن مربوط به اورژانس اجتماعي است.

وي با تأكيد بر اينكه در آسيب‌هاي اجتماعي بايد سريع اقدام شود، خاطرنشان كرد: جوامع در حال تغييرند به ‌ويژه اينكه در بحث ارتباطات و اطلاعات، جامعه جهاني مطرح است.

به گفته "مسعودي‌فريد"، بسياري از مشكلات امروز ناشي از راهكارهاي ديروز است و جامعه به طرف خانواده هسته‌اي آمده است.

وي با اشاره به آسيب‌هاي نوپديد، يادآور شد: خانواده در گذشته نقش بيشتري در تربيت فرزندان ايفا مي‌كرد و بسياري از مهارت‌ها در خانواده اتفاق مي‌افتاد.

وي، نقش زن و شوهر در خانواده را تأثيرگذار خواند و گفت: زن و شوهر پس از ازدواج يكسري مسئوليت‌ها، فعاليت‌ها و ديدگاه‌هاي جديدي در زندگي مشترك پيدا مي‌كنند كه در گذشته نداشته اند.

"مسعودي‌فريد" مسئوليت جامعه‌پذيري فرزندان را از وظايف زن و شوهر دانست و تصريح كرد: خانواده‌ها بايد فرزندان را آماده كنند كه نقش‌هاي اجتماعي را چگونه انجام دهند.

وي در خاتمه، اعتياد به رايانه را از ديگر آسيب‌هاي اجتماعي معرفي كرد و گفت: در بحث رايانه و اينترنت، اعتياد به رايانه مطرح است و در حال حاضر مركز بازپروري اعتياد به اينترنت در كشورها ايجاد شده و براي آن شاخص مطرح كرده‌اند.

منبع: خبرگزاري فارس